Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 898
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2775
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3307
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 898
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2775
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3307
Składniki
Krewetki oczyścić, usunąć pancerzyki. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym usmażyć krewetki ok 2 min. Wystudzić. W miseczce rozmieszać oliwę i sok z cytryny, starty imbir, miód, pieprz świeżo mielonym i sól. Dodać krewetki, pomieszać i wstawić do lodówki na ok 15 min. Sezam uprażyć na suchej patelni. W salaterce wymieszać liście szpinaku i rukoli. Dodać krewetki z sosem i posypać sezamem. Zajadać, pycha. Smacznego.