Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 97
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2065
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 185
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 97
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2065
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 185
Składniki
Krewetki oczyścić, usunąć pancerzyki. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym usmażyć krewetki ok 2 min. Wystudzić. W miseczce rozmieszać oliwę i sok z cytryny, starty imbir, miód, pieprz świeżo mielonym i sól. Dodać krewetki, pomieszać i wstawić do lodówki na ok 15 min. Sezam uprażyć na suchej patelni. W salaterce wymieszać liście szpinaku i rukoli. Dodać krewetki z sosem i posypać sezamem. Zajadać, pycha. Smacznego.