Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kukurydzą łączy delikatność ziemniaków, chrupiący seler naciowy oraz lekko słodką paprykę czerwoną. Możesz połączyć ją z ulubionymi daniami lub potraktować jako samodzielny sycący posiłek.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10350
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10350
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie, najlepiej w całości. Następnie obierz je ostrożni i odstaw do wystudzenia. Po tym czasie pokrój je na małe kawałki. Selera umyj, odetnij końce, a następnie posiekaj drobno. Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego, pokrój w kostkę. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj kukurydzę konserwową.
W misce wymieszaj majonez, musztardę, posiekany pęczek szczypiorku, sól i pieprz. Dodaj do składników sałatki i wymieszaj dokładnie. Włóż do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się połączyły.