Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być również głównym daniem ze względu na kurczaka, specjalnie do niej przygotowanego lub na resztki kurczaka z innego dania. Pozostałe składniki to sałata pekińska, ogórek, marchew, dymka i mango. Do tego dressing orzechowy z azjatyckimi sosami, na czele z sosem sojowym i sosem chili.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6105
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6105
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Najpierw przygotowac wczesniej kurczaka aby zdazyl ostygnac. Kurczaka mozna zrobic dzien wczesniej albo wykorzystac resztki kurczaka z innego dania. Ffileta z piersi kurczaka krótko usmazyc na oleju z obu stron albo gotowac w bulionie przez 15 minut i odstawic do ostudzenia. Kapuste pekinska pokroic w paski, ogórka w cienkie plasterki a marchewke zetrzec na grubych oczkach.
Dymki pokroic w cienkie krążki i grubo posiekać kolendrę. Lekko schłodzony filet z piersi kurczaka pokroić na małe kawałki, a mango w waskie paski. Nastepnie wymieszac wszystkie skladniki oprócz kolendry. Przygotowac dressing - wymieszac wszystkie składniki dressingu pomijajac sól. Sos bedzie bardzo slony, ale z salatka bedzie sie dobrze komponowal. Wymieszac salatke z dressingiem, dodac kolendre, w razie potrzeby ponownie doprawic.