Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i ananasem to pełnowartościowy posiłek, który świetnie sprawdzi się jako pomysł na lunch do pracy czy szybka kolacja. Charakteryzuje się ciekawym smakiem łączącym w sobie kwaskowatość ogórków, słodkość ananasa i lekką ostrość rzepy. Dodatek mięsa sprawia, że całość jest niezwykle pożywna i dostarcza dużej ilości białka niezbędnego do prawidłowej budowy masy mięśniowej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Składniki
Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój go w drobną kostkę i oprósz wszystkimi przyprawami.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Podsmaż kurczaka na złoty kolor. Zdejmij go z patelni i pozostaw do ostudzenia.
W misce połącz ze sobą: kurczaka, pokrojonego w kostkę ananasa, odsączoną kukurydzę.
Rzepę pokrój na cienkie paseczki za pomocą robota kuchennego. Podobnie pokrój ogórki kiszone. Dodaj składniki do reszty.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na sos wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Zalej nim sałatkę i dobrze wymieszaj.
Paprykę pokrój na cienkie paseczki i połóż je na wierzchu sałatki jako dekorację.
Sałatkę z kurczakiem i ananasem podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną listkami natki pietruszki.