Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka z kurczakiem w posypce sezamowej z camembertem, polana sosem musztardowo-miodowym z dodatkiem orzeszków. Ciekawa propozycja na imprezę, sylwestra, spotkania rodzinne, kolację jak i drugie śniadanie do pracy
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1156
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1156
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Składniki
Na suchą patelnię wrzucić sezam i chwilę prażyć co jakiś czas mieszając. Następnie przesypać do miski. Mięso pokroić w kostkę ok 2 cm. Dodać słodką paprykę ,curry sól i pieprz i wymieszać. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju ok 8 min. Usmażone mięso przerzucić do miski z sezamem i dokładnie wymieszać, aby całe mięso obtoczyło się w sezamie. Camembert pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na 16 trójkącików) i zarumienić chwilę na suchej patelni. Przygotować sos: W miseczce wymieszać musztardę z miodem, sokiem z cytryny i oliwą. Na talerzu lub w misce wyłożyć mix sałat. Na nim poukładać kurczaka, kawałki sera i posypać orzechami. Przed podaniem polać przygotowanym sosem