Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka z kurczakiem w posypce sezamowej z camembertem, polana sosem musztardowo-miodowym z dodatkiem orzeszków. Ciekawa propozycja na imprezę, sylwestra, spotkania rodzinne, kolację jak i drugie śniadanie do pracy
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Na suchą patelnię wrzucić sezam i chwilę prażyć co jakiś czas mieszając. Następnie przesypać do miski. Mięso pokroić w kostkę ok 2 cm. Dodać słodką paprykę ,curry sól i pieprz i wymieszać. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju ok 8 min. Usmażone mięso przerzucić do miski z sezamem i dokładnie wymieszać, aby całe mięso obtoczyło się w sezamie. Camembert pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na 16 trójkącików) i zarumienić chwilę na suchej patelni. Przygotować sos: W miseczce wymieszać musztardę z miodem, sokiem z cytryny i oliwą. Na talerzu lub w misce wyłożyć mix sałat. Na nim poukładać kurczaka, kawałki sera i posypać orzechami. Przed podaniem polać przygotowanym sosem