Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i jajkami przepiórczymi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20794
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20794
Składniki
Gotuj filet z kurczaka w osolonej wodzie przez 15-20 minut do miękkości. Drobno posiekaj ostudzony filet z kurczaka. Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce. Smażyć ziemniaki na oleju roślinnym na złoty kolor. Cebulę pokrój na półpierścienie i zalej wrzącą wodą przez 10 minut. Na talerzu ułożyć pokrojony w paski ogórek, na wierzch cebulę, przykryć majonezem. Na wierzch polać filetem z kurczaka, przykryć majonezem, następnie pokroić jajka, czerwoną paprykę, starty twardy ser. Udekoruj smażonymi ziemniakami i udekoruj koperkiem i jajkiem przepiórczym.