Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami to pyszna propozycja inspirowana hawajskimi połączeniami smaków, oczywiście z dodatkiem ananasa. Może być serwowana jako samodzielne danie – lekki lunch czy kolacja, ale także dodatek do pieczywa czy intrygująca przekąska imprezowa. Całość przyrządzisz bardzo szybko i prosto, wykorzystując już gotowego kurczaka z rożna, dostępnego w wielu sklepach. Jeśli jednak chcesz, możesz mięso usmażyć lub upiec samodzielnie z dodatkiem ulubionych przypraw.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Składniki
Kurczaka z rożna drobno posiekaj i przełóż do miski.
Pieczarki oczyść i pokrój w średniej wielkości kostkę. Podsmaż je na suchej patelni, ewentualnie z niewielką ilością oleju, aż cała woda odparuje, a grzyby będą ładnie zrumienione. Zdejmij je, ostudź i przenieś do kurczaka.
Ananasa dobrze odsącz z zalewy i pokrój w średniej wielkości kostkę. Przenieś je do pozostałych składników, a na końcu zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na jednolitą masę. Przyrządzonym sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z kurczakiem i pieczarkami wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, by smaki się połączyły. Podawaj ją na zimno.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku, zużywając w ciągu 2-3 dni.