Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja będzie idealne dla osób, które lubią łączyć ze sobą mięso i owoce. Najlepiej przygotować ją chwilę przed podaniem. Taka sałatka urozmaici każde przyjęcie i pięknie się prezentuje ;)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 851
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8262
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13112
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 438
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 138
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2271
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 851
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8262
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13112
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 438
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 138
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2271
Składniki
Kurczaka nacieramy przyprawami i oliwą z oliwek. Wkładamy go do rękawa do pieczenia, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieczemy w 180°C przez około godzinę. Upieczone mięso wyciągamy z rękawa, wyrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i pozostawiamy do wystudzenia.
Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy. Pomarańcze obieramy i kroimy w poprzek na plasterki grubości około pół centymetra. Z granatu wyciągamy pestki. Wszystkie składniki sosu mieszamy, najlepiej w zakręconym słoiczku.
Na płaskim i dużym talerzu układamy liście szpinaku, na nich plasterki pomarańczy, polewamy je sosem, na środku kładziemy pokrojonego w plasterki kurczaka, a całość posypujemy pestkami granatu. Smacznego ;)