Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na lekki wiosenny obiad
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy do ostygnięcia.
Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy je i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy go i odstawiamy do ostygnięcia.
Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy go do dużej miski. Paprykę konserwową kroimy w średniej wielkości kostkę i przekładamy ją do miski z kurczakiem. Do miski wsypujemy wcześniej ugotowany ryż i kalafior, kukurydzę oraz drobno posiekany szczypiorek.
Do miski z sałatką dokładamy jogurt naturalny, doprawiamy całość solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.