Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze słodkimi, pieczonymi pomidorami, kuskusem perłowym i serem. Świetna jako pudełkowe śniadanie do pracy lub pyszna, lekka kolacja.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 896
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 78
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 896
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 78
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Pomidory kroimy w plasterki (większe plasterki jeszcze na pół). Mieszamy z oliwą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy w 200 stopniach, góra-dół przez 25 minut. Studzimy.
Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostudzeniu łączymy z pomidorami, oliwkami, rukolą. Robimy sos - mieszamy oliwę, ocet, syrop klonowy, sól, pieprz i bazylię. Sos łączymy z sałatką. Dzielimy na 2 porcje, na górę kruszymy ser i dekorujemy świeżą bazylią. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.