Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze słodkimi, pieczonymi pomidorami, kuskusem perłowym i serem. Świetna jako pudełkowe śniadanie do pracy lub pyszna, lekka kolacja.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7609
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2689
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7609
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2689
Składniki
Pomidory kroimy w plasterki (większe plasterki jeszcze na pół). Mieszamy z oliwą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy w 200 stopniach, góra-dół przez 25 minut. Studzimy.
Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostudzeniu łączymy z pomidorami, oliwkami, rukolą. Robimy sos - mieszamy oliwę, ocet, syrop klonowy, sól, pieprz i bazylię. Sos łączymy z sałatką. Dzielimy na 2 porcje, na górę kruszymy ser i dekorujemy świeżą bazylią. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.