Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze słodkimi, pieczonymi pomidorami, kuskusem perłowym i serem. Świetna jako pudełkowe śniadanie do pracy lub pyszna, lekka kolacja.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Pomidory kroimy w plasterki (większe plasterki jeszcze na pół). Mieszamy z oliwą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy w 200 stopniach, góra-dół przez 25 minut. Studzimy.
Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostudzeniu łączymy z pomidorami, oliwkami, rukolą. Robimy sos - mieszamy oliwę, ocet, syrop klonowy, sól, pieprz i bazylię. Sos łączymy z sałatką. Dzielimy na 2 porcje, na górę kruszymy ser i dekorujemy świeżą bazylią. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.