Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem, tuńczykiem i białą fasolą jest idealna na lunch do pracy - smaczna i pożywna. Majonez zamieniłam na sos musztardowy, co sprawia, że nie jest ciężka.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 925
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23054
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15462
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 925
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23054
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15462
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem (około 1cm nad poziom kaszy). Po kilku minutach kuskus napęcznieje, zmięknie i będzie gotowy. Mieszamy widelcem, aby rozdzielić ziarenka. Tuńczyka odcedzamy i widelcem dzielimy na kawałki. Fasolę odcedzamy, pomidory i oliwki kroimy w plasterki, paprykę kroimy w niedużą kostkę. Składniki na sos łączymy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.