Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita sałatka z posmakiem podprażonych migdałów, z dodatkiem sera cheddar świetna do zjedzenia w domu, jak i zabrania ze sobą na wynos.
Garnek, łyżka, durszlak, nóż.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Brokuła ugotować również w osolonej wodzie. Przestudzony makaron przełożyć do miski, również ostudzony brokuł podzielić na mniejsze części i dodać do makaronu. Ogórek obrać i pokroić, rzodkiewkę pokroić na mniejsze kawałki, czosnek drobno posiekać i wszystkie warzywa dodać do makaronu z brokułem. Płatki migdałowe podsmażyć, podprażyć na suchej patelni i dodać do wszystkich składników umieszczonych w misce. Ser zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach, do umieszczonych wcześniej razem składników. Do zawartości miski dodać majonez i jogurt naturalny. Całość wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.