Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca sałatka ze świeżymi warzywami, makaronem ryżowym, orzechami nerkowca i świetnym sosem na bazie sosu rybnego. Fenkuł (koper włoski) nadaje delikatnie anyżowego smaku.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4476
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424142
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4476
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424142
Składniki
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Koper włoski obieramy z zewnętrznego liścia, obcinamy łodygi. Kroimy na pół i wycinamy twardy głąb. Kroimy go w cienkie plastry. Marchew obieramy i kroimy w słupki, ogórka kroimy w słupki razem ze skórką.
Sos. Mieszamy sos rybny z olejem, sokiem z limonki, cukrem i sambalem - bardzo dokładnie mieszamy. Łączymy warzywa, makaron i sos. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy uprażonymi nerkowcami.