Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca sałatka ze świeżymi warzywami, makaronem ryżowym, orzechami nerkowca i świetnym sosem na bazie sosu rybnego. Fenkuł (koper włoski) nadaje delikatnie anyżowego smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Składniki
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Koper włoski obieramy z zewnętrznego liścia, obcinamy łodygi. Kroimy na pół i wycinamy twardy głąb. Kroimy go w cienkie plastry. Marchew obieramy i kroimy w słupki, ogórka kroimy w słupki razem ze skórką.
Sos. Mieszamy sos rybny z olejem, sokiem z limonki, cukrem i sambalem - bardzo dokładnie mieszamy. Łączymy warzywa, makaron i sos. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy uprażonymi nerkowcami.