Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatki. Na upalny dzień jak znalazł na główny posiłek z pieczywem lub jako przekąska.
Nóż i deska do krojenia, widelec, salaterka
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 111
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 298
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1192
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 907
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 111
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 298
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1192
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 907
Składniki
Sałatę myjemy i kroimy w cienkie paski poczynając od brzegów posuwając się do głąba. Paprykę myjemy i kroimy w niewielkie paski. Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w półksiężyce. Ogórek kroimy wzdłuż, a następnie w pół krążki. Ser gnieciemy w ręku i posypujemy po wierzchu. Makrelę wyjmujemy z puszki widelcem i rozdrabniamy na drobniejsze kawałki. Dodajemy olej z puszki i mieszamy wszystko razem. Posypujemy nasionami pinii.