Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatki. Na upalny dzień jak znalazł na główny posiłek z pieczywem lub jako przekąska.
Nóż i deska do krojenia, widelec, salaterka
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Sałatę myjemy i kroimy w cienkie paski poczynając od brzegów posuwając się do głąba. Paprykę myjemy i kroimy w niewielkie paski. Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w półksiężyce. Ogórek kroimy wzdłuż, a następnie w pół krążki. Ser gnieciemy w ręku i posypujemy po wierzchu. Makrelę wyjmujemy z puszki widelcem i rozdrabniamy na drobniejsze kawałki. Dodajemy olej z puszki i mieszamy wszystko razem. Posypujemy nasionami pinii.