Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z 3 składników: mango, mozarelli i awokado. Lekka i elegancka.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 20
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3312
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1321
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1901
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 625
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 20
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3312
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1321
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1901
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 625
Składniki
Awokado przekroić na pół, pociąć w kostkę około 1 cm i natychmiast pokropić sokiem z limonki. Posolić, popieprzyć.
Mozarellę również pokroić w kostki 1 centymetrowe. Mango obrać ze skórki i również pokroić w kostkę takiej samej wielkości.
Sok z pomarańczy podgrzać w rondelku. Wyłączyć gaz i dodać sól, pieprz, oliwę, miód i sok z limonki. Wymieszać.
Jeśli chcemy zrobić wieżyczkę, stawiamy metalowy pierścień na talerzu. Kładziemy kostki awokado jako pierwszą warstwę. Następnie mozarellę i mango. Lekko dociskamy i polewamy dressingiem. Sałatkę możemy na chwilę wstawić do lodówki, następnie ostrożnie zdjąć pierścień. Przed podaniem sałatkę można udekorować rukolą, orzeszkami piniowymi lub pociętym szczypiorkiem