Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z 3 składników: mango, mozarelli i awokado. Lekka i elegancka.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5906
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1769
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5906
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1769
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Awokado przekroić na pół, pociąć w kostkę około 1 cm i natychmiast pokropić sokiem z limonki. Posolić, popieprzyć.
Mozarellę również pokroić w kostki 1 centymetrowe. Mango obrać ze skórki i również pokroić w kostkę takiej samej wielkości.
Sok z pomarańczy podgrzać w rondelku. Wyłączyć gaz i dodać sól, pieprz, oliwę, miód i sok z limonki. Wymieszać.
Jeśli chcemy zrobić wieżyczkę, stawiamy metalowy pierścień na talerzu. Kładziemy kostki awokado jako pierwszą warstwę. Następnie mozarellę i mango. Lekko dociskamy i polewamy dressingiem. Sałatkę możemy na chwilę wstawić do lodówki, następnie ostrożnie zdjąć pierścień. Przed podaniem sałatkę można udekorować rukolą, orzeszkami piniowymi lub pociętym szczypiorkiem