Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatki z dodatkiem owoców. Tym razem czas na soczyste i słodkie mango, które w swoim składzie zawiera sporą dawkę witaminy C. Dzisiejsza sałatka to kolejna gra smaków i aromatów. Mieszanka cykorii, kolorowe pomidorki koktajlowe, kawałki mango, ser mozzarella oraz orzechy nerkowca otula miętowe pesto i pikantna nutka chilli. Smacznie polecam Wam to połączenie! :)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 539
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 772
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 539
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 772
Składniki
Do blendera wkładamy listki mięty, parmezan, ząbek czosnku, uprażone orzechy nerkowca oraz wlewamy oliwę z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy dla odpowiedniego połączenia i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerze lub do salaterek wykładamy listki obu cykorii, kulki mozzarelli, kolorowe pomidorki koktajlowe, pokrojone w kostkę mango, orzechy nerkowca i posypujemy wszystko papryczką chilli i grubo mielonym pieprzem. Sałatkę podajemy z miętowym pesto, które pełni rolę sosu oraz nadaje całości niezwykle świeżego smaku.
Sałatkę możemy skropić także odrobiną soku z limonki. Życzę smacznego! :)