Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, chrupiąca sałatka z marchewki, idealna na śniadanie i lekką kolację.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 570
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 239
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 38
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 64
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 570
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 239
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 38
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 64
Składniki
Marchew obrać i obciąć końce. Najlepiej spiralną krajalnicą pokroić marchew na długie cienkie paski, lub zetrzeć na tarce. Startą przełożyć do miski zalać niewielką ilością ciepłej przegotowanej wody, dodać 1 łyżeczkę cukru, odstawić. Żurawinę zalać gorącą wodą, odrobinę posłodzić.posłodzić. Po ok. 10 minutach wiórki marchwi przełożyć na talerz, posypać żurawiną, posiekanymi orzechami, udekorować kiełkami. Całość polewamy octem zmieszanym z miodem lub syropem.