Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, chrupiąca sałatka z marchewki, idealna na śniadanie i lekką kolację.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 249
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 249
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Składniki
Marchew obrać i obciąć końce. Najlepiej spiralną krajalnicą pokroić marchew na długie cienkie paski, lub zetrzeć na tarce. Startą przełożyć do miski zalać niewielką ilością ciepłej przegotowanej wody, dodać 1 łyżeczkę cukru, odstawić. Żurawinę zalać gorącą wodą, odrobinę posłodzić.posłodzić. Po ok. 10 minutach wiórki marchwi przełożyć na talerz, posypać żurawiną, posiekanymi orzechami, udekorować kiełkami. Całość polewamy octem zmieszanym z miodem lub syropem.