Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, chrupiąca sałatka z marchewki, idealna na śniadanie i lekką kolację.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20715
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26809
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20715
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26809
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Składniki
Marchew obrać i obciąć końce. Najlepiej spiralną krajalnicą pokroić marchew na długie cienkie paski, lub zetrzeć na tarce. Startą przełożyć do miski zalać niewielką ilością ciepłej przegotowanej wody, dodać 1 łyżeczkę cukru, odstawić. Żurawinę zalać gorącą wodą, odrobinę posłodzić.posłodzić. Po ok. 10 minutach wiórki marchwi przełożyć na talerz, posypać żurawiną, posiekanymi orzechami, udekorować kiełkami. Całość polewamy octem zmieszanym z miodem lub syropem.