Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacki rarytas, który przygotujesz z 3 prostych i tanich składników. Sałatka znakomicie sprawdza się na imprezach i rodzinnych przyjęciach. Dzięki gotowaniu cebuli w marynacie ma charakterystyczny i nietuzinkowy smak.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 982
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 982
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wrzuć na 4 minuty do gotującej się wody, po czym wyłów za pomocą łyżki cedzakowej.
Cebulę pokrój w zgrabną kostkę. Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj 10 łyżek octu i 4 łyżki cukru. Całość zagotuj, po czym wrzuć cebulę. Gotuj przez 10 minut, następnie odcedź.
Do dużej miski przełóż marchew, cebulę i jajka. Dodaj śmietanę, musztardę, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.