Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacki rarytas, który przygotujesz z 3 prostych i tanich składników. Sałatka znakomicie sprawdza się na imprezach i rodzinnych przyjęciach. Dzięki gotowaniu cebuli w marynacie ma charakterystyczny i nietuzinkowy smak.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wrzuć na 4 minuty do gotującej się wody, po czym wyłów za pomocą łyżki cedzakowej.
Cebulę pokrój w zgrabną kostkę. Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj 10 łyżek octu i 4 łyżki cukru. Całość zagotuj, po czym wrzuć cebulę. Gotuj przez 10 minut, następnie odcedź.
Do dużej miski przełóż marchew, cebulę i jajka. Dodaj śmietanę, musztardę, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.