Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacki rarytas, który przygotujesz z 3 prostych i tanich składników. Sałatka znakomicie sprawdza się na imprezach i rodzinnych przyjęciach. Dzięki gotowaniu cebuli w marynacie ma charakterystyczny i nietuzinkowy smak.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wrzuć na 4 minuty do gotującej się wody, po czym wyłów za pomocą łyżki cedzakowej.
Cebulę pokrój w zgrabną kostkę. Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj 10 łyżek octu i 4 łyżki cukru. Całość zagotuj, po czym wrzuć cebulę. Gotuj przez 10 minut, następnie odcedź.
Do dużej miski przełóż marchew, cebulę i jajka. Dodaj śmietanę, musztardę, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.