Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-01-2024
Sycąca sałatka o wyrazistym smaku.
Tarka, patelnia, miska, łyżka, nóż.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
Cebulę pokroić w miarę drobno. Przesmażyć cebulę z mielonym mięsem doprawiając je podczas smażenia solą i pieprzem oraz dowolnymi, ulubionymi przyprawami (dałam czosnek granulowany, słodką mieloną paprykę i tymianek). Do miski przełożyłam dowolny miks sałat (trafił mi się taki, który miał dodane paseczki marchewki bonusowo). Na wierzch sałaty przełożyłam usmażone z cebulą mielone. Ogórka konserwowego, koperek i czosnek drobno pokroiłam, posiekałam. W osobnym naczyniu zmieszałam jogurt, majonez, ketchup i musztardę z drobno pokrojonym ogórkiem oraz z dodatkiem koperku i czosnku. Dodałam także szczyptę soli i pieprzu i wszystko wymieszałam przygotowując w ten sposób sos. Sos przelałam na wierzch, na mięso. Na wierzch całości starłam ser cheddar.