Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykła sałatka, która różni się od innych nie tylko wyglądem, ale także smakiem. Melona, słodki ziemniak, koper włoski i liście młodego szpinaku tworzą niezwykłą kompozycję smaku, aromatu i świeżości. Do tego sałatka jest lekkostrawna ale i pożywna, więc na letnie upały wprost idealna.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Jakkolwiek kazda salatka jest w pewnym sensie improwizowana, wskazane jest uzycie batata i kopru wloskiego ,aby zachowac jej wyjatkowy smak, natomiast rodzaj melona to juz nasza spontaniczna decyzja. Najbardziej odpowiada mi melon miodowy, ale Galia, kantalupa czy melon cukrowy tez idealnie pasuja do tej salatki.
Melona przekroic na pól i usunac pestki, obie polówki obrac. Pierwsza polówke pokroic w wieksza kostke i zblendowac, aby uzyskac sok z melona. Obrac slodkie ziemniaki i koper wloski i pokroic na kawalki wielkosci kesa. Wlac sok z melona do garnka, podgrzac i gotowac w nim kawalki batatów i koper wloski do miekkosci.
W miedzyczasie pokroic druga polowe melona w drobna kostke i marynowac z octem, oliwa, sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Umyc szpinak. Gdy bataty i koper beda miekkie, odcedzic je i odstawic do ostudzenia a nastepnie ulozyc je na talerzach, a na nich marynowane kostki melona.
Podawac z listkami szpinaku i ewentualnie posiekanymi zielonymi listkami kopru wloskiego przyponiajacymi koperek.