Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki z młodej kapusty są szybką, smaczną i łatwą w przygotowaniu przekąską. Można ją podać jako element dania obiadowego – bardzo polubi się z młodymi ziemniakami i pulpecikami w sosie lub rybą z patelni. Chrupiąca surówka doda lekkości ciężkim potrawom z grilla, a także może stanowić samodzielne danie, szczególnie dla osób na diecie. Jeśli wrzucić sałatkę do pudełka i dorzucić do niej kawałki grillowanego kurczaka, marynowane tofu lub kozi ser, uzyskasz świetną propozycję na aromatycznego lunchboxa do pracy lub na piknik. Do sałatki najbardziej pasuje koperek, jednak możesz ją posypać innymi, ulubionymi, świeżymi ziołami lub kiełkami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Oderwij wierzchnie liście kapusty i poszatkuj pożądaną ilość warzywa. Możesz użyć ostrego noża lub szatkownicy. Zetrzyj ogórek na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Włóż warzywa do miski, lekko posól i odstaw na 15 minut, aby zmiękły. Potem wygnieć warzywa w rękach, żeby puściły sok.
Drobno pokrój pora i odsącz kukurydzę. Wrzuć składniki do miski. Umyj i osusz koperek i drobno pokrój, a następnie wrzuć do reszty warzyw.
Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem i polej sałatkę. Wymieszaj całość, aby składniki dobrze się połączyły.
Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić surówkę, dodaj do niej utartą marchewkę lub rzodkiewkę. Olej możesz także zastąpić naturalnym jogurtem.