Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki z młodej kapusty są szybką, smaczną i łatwą w przygotowaniu przekąską. Można ją podać jako element dania obiadowego – bardzo polubi się z młodymi ziemniakami i pulpecikami w sosie lub rybą z patelni. Chrupiąca surówka doda lekkości ciężkim potrawom z grilla, a także może stanowić samodzielne danie, szczególnie dla osób na diecie. Jeśli wrzucić sałatkę do pudełka i dorzucić do niej kawałki grillowanego kurczaka, marynowane tofu lub kozi ser, uzyskasz świetną propozycję na aromatycznego lunchboxa do pracy lub na piknik. Do sałatki najbardziej pasuje koperek, jednak możesz ją posypać innymi, ulubionymi, świeżymi ziołami lub kiełkami.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3176
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 175
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3176
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 175
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 205
Składniki
Oderwij wierzchnie liście kapusty i poszatkuj pożądaną ilość warzywa. Możesz użyć ostrego noża lub szatkownicy. Zetrzyj ogórek na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Włóż warzywa do miski, lekko posól i odstaw na 15 minut, aby zmiękły. Potem wygnieć warzywa w rękach, żeby puściły sok.
Drobno pokrój pora i odsącz kukurydzę. Wrzuć składniki do miski. Umyj i osusz koperek i drobno pokrój, a następnie wrzuć do reszty warzyw.
Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem i polej sałatkę. Wymieszaj całość, aby składniki dobrze się połączyły.
Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić surówkę, dodaj do niej utartą marchewkę lub rzodkiewkę. Olej możesz także zastąpić naturalnym jogurtem.