Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mortadelą w takiej postaci jest chrupiąca i sycąca. Dodatek wędliny powoduje, że stanowi samodzielne danie, które sprawdzi się na lunch lub kolację. Sałatka będzie świetnym rozwiązaniem jako dodatek do dań grillowych. Zaskakującym elementem surówki jest pokrojenie jej składników w podłużne fragmenty, dzięki czemu nabiera smaku i staje się bardziej zachęcająca.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7338
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7338
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, umieść w misce, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Kapusta nieco zmięknie i będzie bardziej elastyczna, ale nadal chrupiąca. Mortadelę pokrój w podłużne fragmenty. Marchewki obierz i pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw, a potem ostrym nożem w słupki. Dzięki temu uzyskasz fantastyczny kształt marchewek. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance połącz olej, ocet, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem, po czym energicznie ubij widelcem. Sos powinien mieć emulsyjną konsystencję. Dressingiem polej zawartość miski, dodaj kukurydzę z puszki i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.