Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mortadelą w takiej postaci jest chrupiąca i sycąca. Dodatek wędliny powoduje, że stanowi samodzielne danie, które sprawdzi się na lunch lub kolację. Sałatka będzie świetnym rozwiązaniem jako dodatek do dań grillowych. Zaskakującym elementem surówki jest pokrojenie jej składników w podłużne fragmenty, dzięki czemu nabiera smaku i staje się bardziej zachęcająca.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, umieść w misce, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Kapusta nieco zmięknie i będzie bardziej elastyczna, ale nadal chrupiąca. Mortadelę pokrój w podłużne fragmenty. Marchewki obierz i pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw, a potem ostrym nożem w słupki. Dzięki temu uzyskasz fantastyczny kształt marchewek. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance połącz olej, ocet, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem, po czym energicznie ubij widelcem. Sos powinien mieć emulsyjną konsystencję. Dressingiem polej zawartość miski, dodaj kukurydzę z puszki i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.