Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mortadelą w takiej postaci jest chrupiąca i sycąca. Dodatek wędliny powoduje, że stanowi samodzielne danie, które sprawdzi się na lunch lub kolację. Sałatka będzie świetnym rozwiązaniem jako dodatek do dań grillowych. Zaskakującym elementem surówki jest pokrojenie jej składników w podłużne fragmenty, dzięki czemu nabiera smaku i staje się bardziej zachęcająca.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19765
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 450
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 405
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6798
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242260
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19765
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 450
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 405
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6798
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242260
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, umieść w misce, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Kapusta nieco zmięknie i będzie bardziej elastyczna, ale nadal chrupiąca. Mortadelę pokrój w podłużne fragmenty. Marchewki obierz i pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw, a potem ostrym nożem w słupki. Dzięki temu uzyskasz fantastyczny kształt marchewek. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance połącz olej, ocet, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem, po czym energicznie ubij widelcem. Sos powinien mieć emulsyjną konsystencję. Dressingiem polej zawartość miski, dodaj kukurydzę z puszki i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.