Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja sałatka przygotowana z prostych składników oraz jarzyn z ugotowanego rosołu niedzielnego. Sałatkę polecam na świąteczny wielkanocny stół , a podana w takiej formie na pewno zaskoczy domowników. Jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam.
nóż, garnek, deska do krojenia, miska, półmisek, łyżka,
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11414
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 183
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11414
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 183
Składniki
Wszystkie ugotowane z rosołu warzywa pokroić w drobną kostkę, jajka i ziemniaki po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. Pomidor , obraną cebulę, ogórki oraz mortadela również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić pieprzem i solą oraz dodać musztardę, jogurt i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na półmisku ułożyć część sałatki formując świniaka, z plasterków mortadeli zrobić uszy i ryjek, a z ziarenek ziela angielskiego oczy. W koło sałatki rozłożyć plasterki ogórka zielonego. Można chłodzić w lodówce. Polecam na świąteczny stół.
Pokrojone składniki przełożyć do miski.
Pozostałe składniki do pokrojenia.
Sałatka gotowa do podania.