Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórkami małosolnymi jest ciekawą alternatywą dla zwykłej sałatki z kapusty. Nuta kwaskowatości i pikanterii sprawia, że całość nie jest nudna, a bardzo mocno zapada w pamięć. Tak mocno, że cała twoja rodzina będzie prosiła o dokładkę! Danie świetnie sprawdzi się latem podczas upałów, bo nie tylko orzeźwia, ale też dostarcza probiotyków i elektrolitów, dzięki czemu nawadnia organizm. Świeże koperek, natka i siekany szczypiorek nadają świeżości i ziołowości, a kukurydza słodyczy. Wszystko zostało połączone kremowym sosem majonezowo-jogurtowym. Nic dodać, nic ująć!
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 52
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 52
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Składniki
Ogórki małosolne odsącz z zalewy i lekko je odciśnij. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach i umieść na sitku. Odciśnij je ręką i zostaw na kilkanaście minut, by oddały nadmiar płynu. Kapustę drobno poszatkuj. Cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Przenieś wszystkie składniki do miski sałatkowej, razem z siekanymi koperkiem i natką pietruszki. Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z ogórkami małosolnymi wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno jako dodatek do obiadu czy szybkiej kolacji.