Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórkami małosolnymi jest ciekawą alternatywą dla zwykłej sałatki z kapusty. Nuta kwaskowatości i pikanterii sprawia, że całość nie jest nudna, a bardzo mocno zapada w pamięć. Tak mocno, że cała twoja rodzina będzie prosiła o dokładkę! Danie świetnie sprawdzi się latem podczas upałów, bo nie tylko orzeźwia, ale też dostarcza probiotyków i elektrolitów, dzięki czemu nawadnia organizm. Świeże koperek, natka i siekany szczypiorek nadają świeżości i ziołowości, a kukurydza słodyczy. Wszystko zostało połączone kremowym sosem majonezowo-jogurtowym. Nic dodać, nic ująć!
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Ogórki małosolne odsącz z zalewy i lekko je odciśnij. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach i umieść na sitku. Odciśnij je ręką i zostaw na kilkanaście minut, by oddały nadmiar płynu. Kapustę drobno poszatkuj. Cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Przenieś wszystkie składniki do miski sałatkowej, razem z siekanymi koperkiem i natką pietruszki. Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z ogórkami małosolnymi wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno jako dodatek do obiadu czy szybkiej kolacji.