Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórkiem gruntowym i kurczakiem jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Smak przełamuje sos jogurtowy z dodatkiem cytryny. Sprawdź nasz przepis.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1979
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3945
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3848
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1979
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3945
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3848
Składniki
Ogórki gruntowe dokładnie umyj, a następnie posiekaj w plasterki. Przełóż do miski. Zalej jogurtem naturalnym, oliwą z oliwek, miodem i sokiem z cytryny lub octem winnym. Wymieszaj całość, przykryj i zostaw, aby ogórki zmiękły.
Teraz przygotuj filety z kurczaka. Posól je, popieprz i dopraw tymiankiem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą z oliwek. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30-35 minut. Kiedy kurczak się upiecze, zostaw go do ostudzenia. Następnie pokrój w plastry.
Szalotkę posiekaj drobno. Na dnie półmiska wyłóż mix sałat. Następnie warstwowo układaj delikatnie odsączone ogórki z zalewy i kurczaka w plastrach. Między warstwami podsypuj posiekają szalotkę. Jeśli pozostało ci trochę sosu z ogórków, możesz go wyłożyć na wierzch, a następnie udekorować sałatkę posiekaną natką pietruszki.