Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pychota. Fajnego smaku dodaje marynowana cebula.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117878
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1494
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117878
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1494
Składniki
Czerwoną cebulę obrać i pokroić w cienkie pierścionki. Przełożyć do salaterki i dodać sok z limonki i łyżkę cukru. Wymieszać i zostawić na 20 min. Paprykę żółtą i czerwoną przekroić w poprzek tak, żeby został kawałek i nie uszkodzone gniazdo nasienne. Paprykę pokroić w zapałki. Część z gniazdem nasiennym powykrawać w ząbki. Każdy ząbek przekroić jeszcze po skórce. Włożyć do naczynia z posoloną woda, żeby ,, ukwiał,, ładnie się otworzył. Paluszki surimi przekroić wzdłuż i następnie pokroić w zapałki, po skosie. Każdy pomidor pokroić na osiem części i usunąć pestki. Czystą część pokroić w zapałki. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Majonez wymieszać z jogurtem i dodać czubricę, paprykę mieloną, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do salaterki wkładać kolejno przygotowane produkty. Kilka kawałków czerwonej i żółtej papryki odłożyć do dekoracji. I tak, odciśniętą z sosu cebulę, paprykę, pomidory, paluszki surimi, ser i dodać sos majonezowo-jogurtowy. Wymieszać. Na talerzu ustawić obręcz tortownicy ( 16 cm ) i wypełnić sałatką. Lekko docisnąć. Na wierzchu ułożyć czyste kawałki papryki czerwonej i żółtej. Delikatnie zdjąć obręcz. Udekorować ,, ukwiałami,, i kawałkami strzępiastej sałaty. Smacznego.