Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taką sałatkę lubimy na kolację, albo lubimy zapakować do pracy. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3854
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414783
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3854
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414783
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso włożyć do garnka. Zalać gorąca wodą i dodać łyżkę ziół prowansalskich, pół łyżeczki soli. Gotować ok. 25 min. Mięso wyjąć, wystudzić. Pokroić na małe kawałki, albo poszarpać. Jajko roztrzepać z dodatkiem łyżki mleka i usmażyć placek. Z kolejnymi jajkami postąpić tak samo. Placki zwinąć w rulonik i pokroić w cienkie paski. Umytą i osuszona kapustę pekińską poszatkować. Do kapusty dodać startego na tarce do warzyw, albo pokrojonego w zapałki zielonego ogórka, pokrojoną drobno dymkę i natkę pietruszki. Dodać kurczaka i pokrojone placki oraz olej lniany, sok z cytryny, miód, musztardę, sos sojowy, pieprz młotkowany z kolendrą. Sól do smaku, ale ostrożnie, bo sos sojowy jest słony. Wymieszać. Zajadać, albo zapakować do pudełka do pracy. Smacznego. Porada: Mięso można przygotować wcześniej. Naleśniki z jajek też można wcześniej usmażyć.