Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taką sałatkę lubimy na kolację, albo lubimy zapakować do pracy. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso włożyć do garnka. Zalać gorąca wodą i dodać łyżkę ziół prowansalskich, pół łyżeczki soli. Gotować ok. 25 min. Mięso wyjąć, wystudzić. Pokroić na małe kawałki, albo poszarpać. Jajko roztrzepać z dodatkiem łyżki mleka i usmażyć placek. Z kolejnymi jajkami postąpić tak samo. Placki zwinąć w rulonik i pokroić w cienkie paski. Umytą i osuszona kapustę pekińską poszatkować. Do kapusty dodać startego na tarce do warzyw, albo pokrojonego w zapałki zielonego ogórka, pokrojoną drobno dymkę i natkę pietruszki. Dodać kurczaka i pokrojone placki oraz olej lniany, sok z cytryny, miód, musztardę, sos sojowy, pieprz młotkowany z kolendrą. Sól do smaku, ale ostrożnie, bo sos sojowy jest słony. Wymieszać. Zajadać, albo zapakować do pudełka do pracy. Smacznego. Porada: Mięso można przygotować wcześniej. Naleśniki z jajek też można wcześniej usmażyć.