Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taką sałatkę lubimy na kolację, albo lubimy zapakować do pracy. Polecam.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1425
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3221
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 310
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1425
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3221
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 310
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso włożyć do garnka. Zalać gorąca wodą i dodać łyżkę ziół prowansalskich, pół łyżeczki soli. Gotować ok. 25 min. Mięso wyjąć, wystudzić. Pokroić na małe kawałki, albo poszarpać. Jajko roztrzepać z dodatkiem łyżki mleka i usmażyć placek. Z kolejnymi jajkami postąpić tak samo. Placki zwinąć w rulonik i pokroić w cienkie paski. Umytą i osuszona kapustę pekińską poszatkować. Do kapusty dodać startego na tarce do warzyw, albo pokrojonego w zapałki zielonego ogórka, pokrojoną drobno dymkę i natkę pietruszki. Dodać kurczaka i pokrojone placki oraz olej lniany, sok z cytryny, miód, musztardę, sos sojowy, pieprz młotkowany z kolendrą. Sól do smaku, ale ostrożnie, bo sos sojowy jest słony. Wymieszać. Zajadać, albo zapakować do pudełka do pracy. Smacznego. Porada: Mięso można przygotować wcześniej. Naleśniki z jajek też można wcześniej usmażyć.