Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna chrupiąca sałatka bezmięsna ale dodatek kiełbasy lub pieczonego/smażonego mięsa sprawi, że z dodatku do obiadu stanie się daniem głównym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, na niej pokrojone pieczarki, jajko, kolorowe papryki i czerwoną cebulę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym sokiem z cytryny, koperkiem i natką /w sezonie możemy użyć świeżych ziół/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Sos możemy przygotować wcześniej ale sałatkę polewamy przed podaniem.