Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z pieczarkami

Sałatka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 548 Ocena: 4221

Dodano:

Odsłon: 2960

Smaczna chrupiąca sałatka bezmięsna ale dodatek kiełbasy lub pieczonego/smażonego mięsa sprawi, że z dodatku do obiadu stanie się daniem głównym.

Składniki

  • sałata lodowa 8-10 liści
  • jajko 1 szt
  • pieczarki 10 szt
  • papryka żółta 0,3 szt
  • papryka czerwona 0,3 szt
  • cebula czerwona 0,5 szt
  • sos:
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • suszony koperek 1 łyżeczka
  • suszona natka 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, na niej pokrojone pieczarki, jajko, kolorowe papryki i czerwoną cebulę.
    Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym sokiem z cytryny, koperkiem i natką /w sezonie możemy użyć świeżych ziół/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Sos możemy przygotować wcześniej ale sałatkę polewamy przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń