Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna chrupiąca sałatka bezmięsna ale dodatek kiełbasy lub pieczonego/smażonego mięsa sprawi, że z dodatku do obiadu stanie się daniem głównym.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1244
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 108
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 197
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1218
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1244
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 108
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 197
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1218
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, na niej pokrojone pieczarki, jajko, kolorowe papryki i czerwoną cebulę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym sokiem z cytryny, koperkiem i natką /w sezonie możemy użyć świeżych ziół/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Sos możemy przygotować wcześniej ale sałatkę polewamy przed podaniem.