Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna chrupiąca sałatka bezmięsna ale dodatek kiełbasy lub pieczonego/smażonego mięsa sprawi, że z dodatku do obiadu stanie się daniem głównym.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252853
Polecam.
Odsłon: 1386
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252853
Polecam.
Odsłon: 1386
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, na niej pokrojone pieczarki, jajko, kolorowe papryki i czerwoną cebulę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym sokiem z cytryny, koperkiem i natką /w sezonie możemy użyć świeżych ziół/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Sos możemy przygotować wcześniej ale sałatkę polewamy przed podaniem.