Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna, chrupiąca sałatka z selerem naciowym. Świetnie sprawdzi się na imprezie!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 370
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5596
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 267
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 370
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5596
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 267
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Z łodyg selera "wyciągamy" najgrubsze włókna, potem kroimy go w plasterki. Pieczarki i selera wkładamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty. Po tym przelewamy zimną wodą. Selera można dodać do sałatki bez podgotowania, na surowo - będzie wtedy bardziej chrupiąca. Warzywa, pieczarki i jajka mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Podajemy schłodzoną.