Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna, chrupiąca sałatka z selerem naciowym. Świetnie sprawdzi się na imprezie!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Z łodyg selera "wyciągamy" najgrubsze włókna, potem kroimy go w plasterki. Pieczarki i selera wkładamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty. Po tym przelewamy zimną wodą. Selera można dodać do sałatki bez podgotowania, na surowo - będzie wtedy bardziej chrupiąca. Warzywa, pieczarki i jajka mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Podajemy schłodzoną.