Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-10-2017
Tylko trzy składniki, ale idealnie pasują do siebie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 162
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 841
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19989
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 162
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 841
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19989
Składniki
Obrałem dynię, pokroiłem na kawałki (2 na 2 cm ). Rozłożyłem na blaszce do pieczenia, skropiłem oliwą, nie za dużo, tylko tak aby przywarły do niej przyprawy. Doprawiłem solą i pieprzem. Dynię zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut. Ma być miękka, ale nie rozpadająca. Upieczoną dynię przełożyłem na półmisek, doprawiłem solą i pieprzem, rozłożyłem drobne listki rukoli, na wierzchu pokruszony ser feta. Całość polałem płynnym miodem, sosem balsamino i oliwą.