Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-10-2017
Tylko trzy składniki, ale idealnie pasują do siebie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414623
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2358
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414623
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2358
Składniki
Obrałem dynię, pokroiłem na kawałki (2 na 2 cm ). Rozłożyłem na blaszce do pieczenia, skropiłem oliwą, nie za dużo, tylko tak aby przywarły do niej przyprawy. Doprawiłem solą i pieprzem. Dynię zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut. Ma być miękka, ale nie rozpadająca. Upieczoną dynię przełożyłem na półmisek, doprawiłem solą i pieprzem, rozłożyłem drobne listki rukoli, na wierzchu pokruszony ser feta. Całość polałem płynnym miodem, sosem balsamino i oliwą.