Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone plastry dyni z fetą i orzechami
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70953
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 510
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15499
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3349
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70953
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 510
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15499
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3349
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w plastry.
Plastry dyni skropić oliwą, posypać płatkami chili, solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika, piec 20-25 minut (w zależności od grubości kawałków).
Upieczoną dynię posypać pokruszonym serem feta, orzechami i pestkami granatu. Udekorować listkami kolendry.