Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka z pieczonej dyni

sałatka z pieczonej dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 821

Dodano:

Odsłon: 92

pieczone plastry dyni z fetą i orzechami

Składniki

  • dynia - około 700 g
  • ser feta - 100 g
  • orzechy włoskie - 50 g
  • pestki granatu - 2 łyżki
  • płatki chili - 1 łyżeczka
  • oliwa - 2 łyżki
  • kolendra - kilka gałązek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
sałatka z pieczonej dyni

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
    Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w plastry.

  2. Plastry dyni skropić oliwą, posypać płatkami chili, solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika, piec 20-25 minut (w zależności od grubości kawałków).

  3. Upieczoną dynię posypać pokruszonym serem feta, orzechami i pestkami granatu. Udekorować listkami kolendry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń