Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na smaczną i zdrową sałatkę, ten przepis jest dla Ciebie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1236
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1325
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1236
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1325
Składniki
Buraki piekłam przez ok.45 w piekarniku ustawionym na 200 stopni C, bez termoobiegu. Następnie wystudziłam, obrałam ze skóry i starłam na tarce o grubych oczkach. Następnie dodałam 2 solidne łyżeczki tartego chrzanu (użyłam gotowego, a i tak w trakcie mieszania krokodyle łzy płynęły mi z oczu). Doprawiłam sokiem z cytryny i solą – ja lubię, jak buraki są lekko zakwaszone. Na suchej patelni zrumieniłam sezam i drobno posiekane orzechy wraz z dynią i posypałam nimi buraki.
Bardzo smaczny dodatek – u mnie akurat do piersi z kaczki marynowanej w soli, cynamonie i rozmarynie i grillowanej lub gravlaxa z łososia. Szybko, zdrowo i pysznie! Smacznego
po więcej przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl