Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny dodatek do mięs z grilla, a także jako samodzielne danie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
zaczynamy od upieczenia buraków: każdy owijamy szczelnie w folię aluminiową, układamy na blaszce, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i pieczmy przez godzinę, upieczone odstawiamy do wystudzenia
w czasie, kiedy stygną buraki przygotowujemy sos: do kubeczka wlewamy ocet, musztardę i miód, dokładnie mieszamy dodając po jednej łyżce oliwy - mieszamy tak długo, aż otrzymamy jednorodną emulsję
pomarańcze obieramy ze skórki, a także z białych błonek, kroimy w plastry, a potem w kostkę
wystudzone buraki odwijamy z folii, obieramy i kroimy w kostkę
do miski wrzucamy buraki i pomarańcze, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy (doprawiając solą i pieprzem), na wierzchu układamy pokrojony w kostkę ser feta, no i gotowe, smacznego ;-)