Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonych ziemniaków, marchewki, pietruszki, cukinii, czerwonej papryki, szparagów oraz cieciorki z dodatkiem świeżego szpinaku i sera koziego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1104
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1104
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2849
Składniki
1. Ziemniaki, marchewki, pietruszki obieramy i kroimy drobno. 2. Cukinię, paprykę oraz szparagi myjemy i kroimy drobno. 3. Pokrojone warzywa wraz ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski i dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut. 4. W tym czasie przygotowujemy sos z oliwy , soku z cytryny, miodu oraz pokrojonego koperku. 5. Warzywa przekładamy pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do miękkości warzyw;
6. Do miski przekładamy świeży szpinak, dodajemy upieczone warzywa, kozi ser, a wszystko polewamy sosem i dokładnie mieszamy.