Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bataty z fetą, granatem i orzechami
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 84
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 84
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Składniki
Batata obrać, pokroić w kostkę, polać oliwą, doprawić solą, pieprzem i oregano. Piec około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Składniki sosu wymieszać.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat wymieszaną z listkami kolendry, dodać pokrojone buraczki, bataty i pokruszony ser feta. Sałatkę posypać orzechami i pestkami granatu, polać sosem.