Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bataty z fetą, granatem i orzechami
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 23
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 23
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Batata obrać, pokroić w kostkę, polać oliwą, doprawić solą, pieprzem i oregano. Piec około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Składniki sosu wymieszać.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat wymieszaną z listkami kolendry, dodać pokrojone buraczki, bataty i pokruszony ser feta. Sałatkę posypać orzechami i pestkami granatu, polać sosem.