Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bataty z fetą, granatem i orzechami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Składniki
Batata obrać, pokroić w kostkę, polać oliwą, doprawić solą, pieprzem i oregano. Piec około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Składniki sosu wymieszać.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat wymieszaną z listkami kolendry, dodać pokrojone buraczki, bataty i pokruszony ser feta. Sałatkę posypać orzechami i pestkami granatu, polać sosem.