Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie buraka, mozzarelli i pestek dyni. Do tego wyrazista, intensywna w smaku kasza gryczana. Ta konkretna i sycąca sałatka świetnie sprawdzi się jako pudełkowy lunch do pracy.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 95
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5780
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3999
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 110
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 688
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 95
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5780
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3999
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 110
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 688
Składniki
Buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową lub zamykamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Sprawdzamy czy są już upieczone (widelec powinien wchodzić w buraka z łatwością), jeśli nie - dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę gryczaną gotujemy na półtwardo. Studzimy. Składniki na sos dokładnie mieszamy. Na suchej patelni prażymy ziarna dyni, aż lekko się zarumienią. Mieszamy kaszę, buraki, fasolę, roszponkę oraz sos. Dzielimy na 2 porcje. Na każdej układamy kawałki mozzarelli i posypujemy ziarnami dyni. Sałatkę serwujemy od razu lub po schłodzeniu.