Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie buraka, mozzarelli i pestek dyni. Do tego wyrazista, intensywna w smaku kasza gryczana. Ta konkretna i sycąca sałatka świetnie sprawdzi się jako pudełkowy lunch do pracy.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 323
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40447
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 323
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40447
Składniki
Buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową lub zamykamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Sprawdzamy czy są już upieczone (widelec powinien wchodzić w buraka z łatwością), jeśli nie - dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę gryczaną gotujemy na półtwardo. Studzimy. Składniki na sos dokładnie mieszamy. Na suchej patelni prażymy ziarna dyni, aż lekko się zarumienią. Mieszamy kaszę, buraki, fasolę, roszponkę oraz sos. Dzielimy na 2 porcje. Na każdej układamy kawałki mozzarelli i posypujemy ziarnami dyni. Sałatkę serwujemy od razu lub po schłodzeniu.