Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami <3 Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej oraz LOW FODMAP
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3564
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 385
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3564
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 385
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ser kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy 12-13 minut.
W między czasie na suchej, rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów do lekkiego zrumienienia. Odkładamy na bok. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą dokładnie, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli.
Na talerze wykładamy liście i winogrona. Ser przekrawamy i delikatnie, ale sprawnie przekładamy na talerze (ser szybko zacznie wypływać ze środka). Całość dekorujemy przygotowanym sosem i płatkami migdałów. Podajemy od razu. Smacznego! :)