Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami <3 Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej oraz LOW FODMAP
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 296
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1343
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25256
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 296
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1343
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25256
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ser kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy 12-13 minut.
W między czasie na suchej, rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów do lekkiego zrumienienia. Odkładamy na bok. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą dokładnie, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli.
Na talerze wykładamy liście i winogrona. Ser przekrawamy i delikatnie, ale sprawnie przekładamy na talerze (ser szybko zacznie wypływać ze środka). Całość dekorujemy przygotowanym sosem i płatkami migdałów. Podajemy od razu. Smacznego! :)