Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami <3 Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej oraz LOW FODMAP
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5908
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5908
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ser kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy 12-13 minut.
W między czasie na suchej, rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów do lekkiego zrumienienia. Odkładamy na bok. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą dokładnie, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli.
Na talerze wykładamy liście i winogrona. Ser przekrawamy i delikatnie, ale sprawnie przekładamy na talerze (ser szybko zacznie wypływać ze środka). Całość dekorujemy przygotowanym sosem i płatkami migdałów. Podajemy od razu. Smacznego! :)