Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sałatka z pieczonymi pieczarkami, która łączy ciepłe i zimne składniki – idealna na każdą porę roku. Dodatkowo miękkie pieczarki świetnie łączą się z chrupiącymi paprykami i cebulą. Podawaj od razu lub po schłodzeniu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Pieczarki umyj i osusz. Jeśli są większe, przekrój je na pół. Przełóż do miski, dodaj oliwę, tymianek, sól i pieprz. Wymieszaj.
Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku w 200°C przez 15–20 minut aż lekko się zarumienią i zmiękną.
W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Papryki oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Cebulę pokrój w piórka lub cienkie plasterki. Ser feta pokrusz na mniejsze kawałki.
W miseczce wymieszaj oliwę, ocet winny i musztardę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Do dużej miski wsyp pokrojone papryki i cebulę. Dodaj pieczone pieczarki (mogą być lekko ciepłe). Polej wszystko sosem i delikatnie wymieszaj. Na wierzchu rozłóż pokruszoną fetę.