Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-01-2015
Smaczne połączenie smakowe ;).
Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i pokroić na kawałki. Po przygotowaniu kurczaka wcieramy w niego z obu stron przyprawę do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo) i trochę soli. Potem trzeba kurczaka upiec w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez około 40 minut. Gotowego kurczaka zostawiamy do ostygnięcia. Z chleba w tosterze robimy tosty lub wkładamy go do piekarnika (175 stopni) na 10 minut. Mix sałat myjemy i suszymy. Na talerz kładziemy mix sałat, kawałki pomarańczy (połowa pomarańczy na jedną porcję), pokrojone w kostkę grzanki, pestki granatu, garść orzechów i pokrojonego kurczaka. Całość skrapiamy sosem winegret miodowym. Gotowe!
Robimy sos winegret miodowy.
Składniki:
- szczypta czarnego pieprzu
- szczypta soli
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wlewamy do miski i mieszamy ze sobą. Sos gotowy :).
Granat i pomidory zawierają sporo witamin C, E i A – silnych przeciwutleniacz...
Odsłon: 6243
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 132
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 181
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 94
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 132
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 181
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 94
Składniki
Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i pokroić na kawałki. Po przygotowaniu kurczaka wcieramy w niego z obu stron przyprawę do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo) i trochę soli. Potem trzeba kurczaka upiec w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez około 40 minut. Gotowego kurczaka zostawiamy do ostygnięcia. Z chleba w tosterze robimy tosty lub wkładamy go do piekarnika (175 stopni) na 10 minut. Mix sałat myjemy i suszymy. Na talerz kładziemy mix sałat, kawałki pomarańczy (połowa pomarańczy na jedną porcję), pokrojone w kostkę grzanki, pestki granatu, garść orzechów i pokrojonego kurczaka. Całość skrapiamy sosem winegret miodowym. Gotowe!
Robimy sos winegret miodowy. Składniki: - szczypta czarnego pieprzu - szczypta soli - 1 łyżka octu winnego - 1 łyżka octu balsamicznego - 5 łyżek oliwy z oliwek - 2 łyżki miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki wlewamy do miski i mieszamy ze sobą. Sos gotowy :).
Przepisy Sałatki
Sałatki
Marynowana czerwona kapusta – surówka do obiadu
Sałatki
Stek w sałatce
Sałatki
Sałatka makaronowa z łososiem, jajkiem, groszkiem i cieciorką
Sałatki
Sałatka z burakiem, mandarynką i fetą
Marynowana czerwona kapusta – surówka do obiadu
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 94
Stek w sałatce
Stek medium rare z sałatką, gorgonzola i szpinakiem
Odsłon: 32