Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pomarańczami to ciekawy pomysł na szybki i lekki lunch, kolację czy przekąskę. Danie łączy w sobie różne smaki – słodko-kwaśne pomarańcze, kremowe jajka, słodką kukurydzę i charakterystyczne paluszki krabowe tworzą wyjątkową sałatkę na każdą okazję. Całość jest skąpana w jogurtowo-miodowym sosie, posypana siekaną natką pietruszki dodającą ziołowości całej potrawie. To z pewnością idealna propozycja dla miłośników cytrusów i słonecznych aromatów.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26726
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 330
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 52
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26726
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 330
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 52
Składniki
Pomarańcze schłodź w lodówce, a następnie je obierz i rozbierz na cząstki. Większe przedziel na połowy.
Paluszki surimi pokrój w cienkie paseczki, a paprykę w kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź je, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Wszystkie składniki przenieś do miski i wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki sosu w osobnej miseczce, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Sałatkę z pomarańczami wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj na zimno, udekorowaną ćwiartkami gotowanych jajek, pałeczkami surimi i paskami papryki żółtej. Posyp też siekaną natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 2 dni.