Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, która szczególnie pasuje do dań mięsnych. Podana jako sałatka na grilla na pewno spodoba się biesiadnikom. U nas zrobiła furorę…
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1100
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4743
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1390
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1100
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4743
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1390
Składniki
Pomidorki myjemy i kroimy. Część na ćwiartki, część na połówki. Żeby było różnorodnie.
Bazylię wkładamy do blendera. Dodajemy ocet i oliwę z oliwek. Blendujemy. Następnie dodajemy szczyptę cukru oraz sól i pieprz do smaku. Soli i pieprzu się nie boimy, pomidorków już nie solimy więc sos może być dobrze doprawiony. Opcjonalnie dla urozmaicenia smaku możemy dodać 3-4 łyżeczki zielonego pesto. Ponownie blendujemy. Gotowy sos wylewamy na półmisek.
Pokrojone pomidorki wrzucamy do sosu bazyliowego tuż przed podaniem. Ozdabiamy kilkoma listkami bazylii. Podajemy.