Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, która szczególnie pasuje do dań mięsnych. Podana jako sałatka na grilla na pewno spodoba się biesiadnikom. U nas zrobiła furorę…
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666250
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 262
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666250
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Pomidorki myjemy i kroimy. Część na ćwiartki, część na połówki. Żeby było różnorodnie.
Bazylię wkładamy do blendera. Dodajemy ocet i oliwę z oliwek. Blendujemy. Następnie dodajemy szczyptę cukru oraz sól i pieprz do smaku. Soli i pieprzu się nie boimy, pomidorków już nie solimy więc sos może być dobrze doprawiony. Opcjonalnie dla urozmaicenia smaku możemy dodać 3-4 łyżeczki zielonego pesto. Ponownie blendujemy. Gotowy sos wylewamy na półmisek.
Pokrojone pomidorki wrzucamy do sosu bazyliowego tuż przed podaniem. Ozdabiamy kilkoma listkami bazylii. Podajemy.