Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, która szczególnie pasuje do dań mięsnych. Podana jako sałatka na grilla na pewno spodoba się biesiadnikom. U nas zrobiła furorę…
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 22
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 26
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 22
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 26
Składniki
Pomidorki myjemy i kroimy. Część na ćwiartki, część na połówki. Żeby było różnorodnie.
Bazylię wkładamy do blendera. Dodajemy ocet i oliwę z oliwek. Blendujemy. Następnie dodajemy szczyptę cukru oraz sól i pieprz do smaku. Soli i pieprzu się nie boimy, pomidorków już nie solimy więc sos może być dobrze doprawiony. Opcjonalnie dla urozmaicenia smaku możemy dodać 3-4 łyżeczki zielonego pesto. Ponownie blendujemy. Gotowy sos wylewamy na półmisek.
Pokrojone pomidorki wrzucamy do sosu bazyliowego tuż przed podaniem. Ozdabiamy kilkoma listkami bazylii. Podajemy.