Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, która szczególnie pasuje do dań mięsnych. Podana jako sałatka na grilla na pewno spodoba się biesiadnikom. U nas zrobiła furorę…
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24813
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24813
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Pomidorki myjemy i kroimy. Część na ćwiartki, część na połówki. Żeby było różnorodnie.
Bazylię wkładamy do blendera. Dodajemy ocet i oliwę z oliwek. Blendujemy. Następnie dodajemy szczyptę cukru oraz sól i pieprz do smaku. Soli i pieprzu się nie boimy, pomidorków już nie solimy więc sos może być dobrze doprawiony. Opcjonalnie dla urozmaicenia smaku możemy dodać 3-4 łyżeczki zielonego pesto. Ponownie blendujemy. Gotowy sos wylewamy na półmisek.
Pokrojone pomidorki wrzucamy do sosu bazyliowego tuż przed podaniem. Ozdabiamy kilkoma listkami bazylii. Podajemy.