Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio mam czas sałatkowy i co rusz przyrządzam jakąś sałatkę. Tym razem przygotowałam sałatkę z porem. Jest smaczna i sycąca. Polecam! Zazwyczaj używam jednego dużego pora. Ale teraz na początku lata, gdy pory są jeszcze cienkie, użyłam ich dwóch.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Zwartą część pora myjemy i oczyszczamy. Kroimy na cienkie półplasterki
Jajka kroimy w kostkę i delikatnie solimy
Ogórki kroimy w drobna kostkę
Rzodkiewki kroimy w półplasterki
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach
Składniki łączymy. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę
Doprawiamy pieprzem i ewentualnie delikatnie solą. Mieszamy
Dodajemy majonez. Mieszamy
Sałatkę serwujemy z pieczywem i wędliną