Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Por jest świetną alternatywą dla cebuli, a jego łagodny smak idealnie nadaje się do sałatek. W połączeniu z jogurtowym sosem jest obłędny. Ponadto sprawdza się zarówno jako ciekawe drugie śniadanie, jak i dodatek do dań na ciepło.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 327
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9635
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6040
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 327
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9635
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6040
Składniki
Z porów odkrój białą i jasnozieloną część. Przekrój ją wzdłuż, następnie na cienkie paski, posiekaj je drobno. Włóż do durszlaka albo sitka z małymi otworami. Zalej pory wrzątkiem, zamieszaj i ponownie zalej gorącą wodą. Dzięki temu będzie mieć łagodniejszy smak. Osusz i przełóż do miski.
Kukurydzę odsącz i dodaj do pora. Ogórki kiszone pokrój drobno w kostkę, osusz i także przełóż do miski. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i dodaj do składników na sałatkę. Nie zapomnij też o umytej i osuszonej sałacie, jeśli to konieczne porwij ją w dłoniach.
Przygotuj sos. Jogurt naturalny połącz z majonezem i posiekanym świeżym koperkiem. Posól i popieprz. Wymieszaj składniki i przelej do miski ze wszystkimi składnikami na sałatkę. Zamieszaj. Przełóż do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.