Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy wiosnę, a w związku z tym na nasz stół wjeżdżają świeże sałatki, które w okresie wiosennym i letnim smakują najlepiej. Do przygotowania tej sałaki użyłam mojej ulubionej sałaty, czyli roszponki. Jej liście przypominają mi kwiaty, jest delikatna w smaku i ma piękny soczysty kolor. Do tego chrupiąca, różowiutka rzodkiewka, coś do koloru czyli trochę czerwonej kapusty i pyszny serem Capri. Tak na prawdę odkryłam go stosunkowo niedawno i jestem nim zachwycona. Mięciutki serek Capri to serek serwatkowy, pysznie smakuje jako dodatek do sałatki, można pokroić go na kanapkę, a czasem nawet podać z pomidorami zamiast mozzarelli.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Roszponkę mieszamy w kapustą czerwoną i przekładamy do miski. Na sałatę wykładamy pokrojone rzodkiewki oraz szczypiorek. Kruszymy ser i posypujemy nim sałatkę. Całość polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy ziarenkami.