Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy wiosnę, a w związku z tym na nasz stół wjeżdżają świeże sałatki, które w okresie wiosennym i letnim smakują najlepiej. Do przygotowania tej sałaki użyłam mojej ulubionej sałaty, czyli roszponki. Jej liście przypominają mi kwiaty, jest delikatna w smaku i ma piękny soczysty kolor. Do tego chrupiąca, różowiutka rzodkiewka, coś do koloru czyli trochę czerwonej kapusty i pyszny serem Capri. Tak na prawdę odkryłam go stosunkowo niedawno i jestem nim zachwycona. Mięciutki serek Capri to serek serwatkowy, pysznie smakuje jako dodatek do sałatki, można pokroić go na kanapkę, a czasem nawet podać z pomidorami zamiast mozzarelli.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6891
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 210
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 494
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6891
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 210
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 494
Składniki
Roszponkę mieszamy w kapustą czerwoną i przekładamy do miski. Na sałatę wykładamy pokrojone rzodkiewki oraz szczypiorek. Kruszymy ser i posypujemy nim sałatkę. Całość polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy ziarenkami.