Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5700
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7108
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5700
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7108
Składniki
► DRESSING : sok z cytryny, olej z oliwek, zioła prowansalskie i koperek / wymieszać /, następnie dressing doprawić z octem ryżowym, cukrem, solą i jeszcze raz / dobrze wymieszać /. ► SAŁATKA : Roszponkę umyć, odciąć końce ogonków, rozdzielić listki i suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Pomidory umyć, przepołowić i pokroić w plastry, por pokroić w talarki, ogórek w półksiężyce, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zieloną cebulkę posiekać i dodać fasolę. Słonecznik uprażyć na teflonowej patelni i wszystkie składniki wrzucić do miski i / wymieszać /. ► Krótko przed podaniem sałaty, polać sałatę dressingem i / wymieszać /.