Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W porze wiosennej tęsknimy za lżejszymi daniami. Najlepsze będą kompozycje pełne warzyw
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka a truskawki w plasterki. Pestki dyni prażymy na suchej patelni z odrobiną soli.
Rukolę mieszamy z kurczakiem, cebulą i truskawkami. Polewamy olejem kujawskim i posypujemy pestkami dyni. Podajemy od razu.