Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W porze wiosennej tęsknimy za lżejszymi daniami. Najlepsze będą kompozycje pełne warzyw
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka a truskawki w plasterki. Pestki dyni prażymy na suchej patelni z odrobiną soli.
Rukolę mieszamy z kurczakiem, cebulą i truskawkami. Polewamy olejem kujawskim i posypujemy pestkami dyni. Podajemy od razu.