Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W porze wiosennej tęsknimy za lżejszymi daniami. Najlepsze będą kompozycje pełne warzyw
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30812
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3023
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30812
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3023
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka a truskawki w plasterki. Pestki dyni prażymy na suchej patelni z odrobiną soli.
Rukolę mieszamy z kurczakiem, cebulą i truskawkami. Polewamy olejem kujawskim i posypujemy pestkami dyni. Podajemy od razu.