Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z rukoli i szparagów na carpaccio z buraka idealna opcja na pyszne, zdrowe śniadanie, fit kolację lub przekąskę w ciągu dnia.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3824
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 289
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3824
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 289
Składniki
Odetnij /złam/ końcówki szparagów, ugotuj w osolonym wrzątku – ok. 9-10 minut.
Buraka pokrój w cieńkie plasterki.
Rukolę oraz czerwoną cebulę dość drobno posiekaj.
Przełóż do miski, dodaj kiełki.
Ugotowane szparagi pokrój na mniejsze części, główki pozostaw w całości, dodaj do rukoli.
Mini mozzarellę pokrój na połówki dołóż do sałatki.
Zmieszaj sos sojowy z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Sosem polej sałatkę i dobrze wymieszaj.
Posyp ziarnami słonecznika.
Ułóż na talerzu plastry buraka, a na nich sałatkę.
SMACZNEGO :)