Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z rukoli i szparagów na carpaccio z buraka idealna opcja na pyszne, zdrowe śniadanie, fit kolację lub przekąskę w ciągu dnia.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2511
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 481
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1941
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1101
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2511
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 481
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1941
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1101
Składniki
Odetnij /złam/ końcówki szparagów, ugotuj w osolonym wrzątku – ok. 9-10 minut.
Buraka pokrój w cieńkie plasterki.
Rukolę oraz czerwoną cebulę dość drobno posiekaj.
Przełóż do miski, dodaj kiełki.
Ugotowane szparagi pokrój na mniejsze części, główki pozostaw w całości, dodaj do rukoli.
Mini mozzarellę pokrój na połówki dołóż do sałatki.
Zmieszaj sos sojowy z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Sosem polej sałatkę i dobrze wymieszaj.
Posyp ziarnami słonecznika.
Ułóż na talerzu plastry buraka, a na nich sałatkę.
SMACZNEGO :)