Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z rukoli i szparagów na carpaccio z buraka idealna opcja na pyszne, zdrowe śniadanie, fit kolację lub przekąskę w ciągu dnia.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1356
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 295
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1356
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 295
Składniki
Odetnij /złam/ końcówki szparagów, ugotuj w osolonym wrzątku – ok. 9-10 minut.
Buraka pokrój w cieńkie plasterki.
Rukolę oraz czerwoną cebulę dość drobno posiekaj.
Przełóż do miski, dodaj kiełki.
Ugotowane szparagi pokrój na mniejsze części, główki pozostaw w całości, dodaj do rukoli.
Mini mozzarellę pokrój na połówki dołóż do sałatki.
Zmieszaj sos sojowy z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Sosem polej sałatkę i dobrze wymieszaj.
Posyp ziarnami słonecznika.
Ułóż na talerzu plastry buraka, a na nich sałatkę.
SMACZNEGO :)