Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięki bogatemu składowi może zastąpić nawet obiad. Nieoczywiste połączenie produktów tworzy świetne źródło białka, zdrowego tłuszczu, długołańcuchowych węglowodanów, błonnika, witamin, minerałów, antyoksydantów... i oryginalnego, zapadającego w pamięć smaku.
miska, nóż, deska
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2143
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 144
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2143
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 144
Składniki
Ugotuj filet z dorsza na parze (gotuj przez około 10 minut). Możesz też go upiec (około 15-20 minut w 190°C). Jeśli chcesz, by mięso było bardziej soczyste, przed pieczeniem ułóż na nim kawałki masła. Gotowe mięso podziel na małe kawałki. Skrop sokiem z cytryny.
Obierz i ugotuj marchewki do miękkości (około 20 minut). Pokrój w kostkę lub na półplasterki. Dodaj do naczynia z dorszem.
Odcedź fasolę i oliwki z zalewy. Oliwki możesz pokroić na plasterki lub połówki. Dodaj składniki do sałatki.
Umyj paprykę i usuń z niej gniazdo nasienne. Pokrój warzywo w kostkę i dodaj do reszty składników.
Połącz musztardę i oliwę. Wymieszaj ze składnikami sałatki. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłodź w lodówce.