Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, orzeźwiająca sałatka z ryżem, łososiem z puszki, ogórkiem i avocado, posypana szczypiorkiem i pestkami słonecznika. W oczekiwaniu na wiosnę:) :)
Ryż ugotować (ważne żeby nie rozgotować więc warto gotować trochę krócej niż w instrukcji) odstawić do ostygnięcia. Można też użyć resztek ryżu.
Ogórka obrać, nakroić wzdłuż w kształt krzyżyka i pokroić w grube plasterki, avocado pokroić w kostkę.
Łososia odsączyć i rozdrobnić. Szczypiorek posiekać.
Rozgrzać patelnię i uprażyć pestki słonecznika.
W słoiku wymieszać składniki sosu.
W misce umieścić wszystkie składniki, polać sosem i wymieszać.
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 28
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1189
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 28
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1189
Składniki
Ryż ugotować (ważne żeby nie rozgotować więc warto gotować trochę krócej niż w instrukcji) odstawić do ostygnięcia. Można też użyć resztek ryżu. Ogórka obrać, nakroić wzdłuż w kształt krzyżyka i pokroić w grube plasterki, avocado pokroić w kostkę. Łososia odsączyć i rozdrobnić. Szczypiorek posiekać. Rozgrzać patelnię i uprażyć pestki słonecznika. W słoiku wymieszać składniki sosu. W misce umieścić wszystkie składniki, polać sosem i wymieszać.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Grillowane plastry młodej kapusty
Sałatki
Rukola w sosie musztardowo-miodowym
Sałatki
Majowa sałatka z porem
Sałatki
Sałatka z tuńczykiem, pomidorami i jajkiem
Grillowane plastry młodej kapusty
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 28
Rukola w sosie musztardowo-miodowym
Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej o...
Odsłon: 122