Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, orzeźwiająca sałatka z ryżem, łososiem z puszki, ogórkiem i avocado, posypana szczypiorkiem i pestkami słonecznika. W oczekiwaniu na wiosnę:) :)
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5362
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5443
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1805
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1865
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5362
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5443
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1805
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1865
Składniki
Ryż ugotować (ważne żeby nie rozgotować więc warto gotować trochę krócej niż w instrukcji) odstawić do ostygnięcia. Można też użyć resztek ryżu. Ogórka obrać, nakroić wzdłuż w kształt krzyżyka i pokroić w grube plasterki, avocado pokroić w kostkę. Łososia odsączyć i rozdrobnić. Szczypiorek posiekać. Rozgrzać patelnię i uprażyć pestki słonecznika. W słoiku wymieszać składniki sosu. W misce umieścić wszystkie składniki, polać sosem i wymieszać.