Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z rzodkiewką i gotowanymi jajkami. Jest niezwykle prosta do zrobienia, a do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Jej smak można dowolnie modyfikować, dodając np.: ser feta lub kukurydzę. Cudownie komponuje się z daniami z grilla.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 733
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 733
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na 8 części. Mix sałat wrzucamy do miski. Rzodkiewki myjemy, kroimy na plasterki. Ogórka myjemy i również kroimy na plastry (można obrać ogórka przed krojeniem, ale nie jest to konieczne).
W osobnej miseczce łączymy ze sobą składniki na sos: miód, oliwę, sok z cytryny, musztardę oraz przyprawy.
Sałatkę polewamy sosem. Gotowe!