Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z rzodkiewką i gotowanymi jajkami. Jest niezwykle prosta do zrobienia, a do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Jej smak można dowolnie modyfikować, dodając np.: ser feta lub kukurydzę. Cudownie komponuje się z daniami z grilla.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1082
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3007
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1082
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3007
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na 8 części. Mix sałat wrzucamy do miski. Rzodkiewki myjemy, kroimy na plasterki. Ogórka myjemy i również kroimy na plastry (można obrać ogórka przed krojeniem, ale nie jest to konieczne).
W osobnej miseczce łączymy ze sobą składniki na sos: miód, oliwę, sok z cytryny, musztardę oraz przyprawy.
Sałatkę polewamy sosem. Gotowe!